Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че падането на ракета в

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че падането на ракета в
Коментари Харесай

Байдън: Експлозията в Полша е резултат от работата на украинската ПВО

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че падането на ракета в Източна Полша е резултат от работата на украинската противовъздушна защита, отразяваща съветски въздушни удари, съобщава Ройтерс, базирайки се на източник в Северноатлантическия алианс.

За това ръководителят на Белия дом осведоми сътрудниците си в НАТО и Г-7.

Байдън не даде други детайлности за събитията към случая.

Припомняме, рано сутринта водачите на страните от Г-7 и няколко страни от НАТО организираха изключителна среща в коридорите на форума на върха на Г-20. В рамките й Байдън съобщи, че предварителната информация оспорва изказванията, че падналата в Полша ракета е изстреляна от Русия. От позиция на траекторията е малко евентуално снарядът да е изстрелян от Русия, добави той, отбелязвайки, че оповестява предварителни данни.

Трима американски публични представители оповестиха, че по първични данни ракетата, блъснала Полша, е била изстреляна от украинските сили по приближаваща съветска ракета, съобщи Асошиейтед прес.

Според тях това е станало на фона на вчерашния унищожителен ракетен залп, изстрелян от Русия по електроенергийната инфраструктура на Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР